ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Ζαγοροχώρια

Επίσκεψη στα Ζαγόρια

Τα τελευταία χρόνια τα Ζαγοροχώρια αποτελούν έναν από τους κυριότερους προορισμούς του χειμώνα. Εκεί ο επισκέπτης θα συναντήσει όχι μόνο ένα φυσικό τοπίο σπάνιας ομορφιάς, αλλά και ένα οικιστικό περιβάλλον που διατηρεί την παραδοσιακή του φυσιογνωμία ακέραιη και ανέγγιχτη από σύγχρονες παρεμβάσεις.

Η άγρια ομορφιά της ορεινής φύσης με τα πυκνά δάση, τα ποτάμια, τις λιμνούλες, τα απόκρημνα φαράγγια εναρμονίζεται με την ανθρώπινη δημιουργία, τα πέτρινα τοξωτά γεφύρια, τα πετρόκτιστα αρχοντικά, τις εκκλησιές, τα λιθόστρωτα μονοπάτια.

Τα Ζαγοροχώρια συγκροτούν μια παραδοσιακή οικιστική ενότητα που απαρτίζεται από 46 χωριά. Το Ζαγόρι ορίζει μια ολόκληρη περιοχή που εκτείνεται από τον ορεινό όγκο του Μιστικέλι και της Τύμφης έως και την οροσειρά της Πίνδου. Χωρίζεται σε τρία γεωγραφικά τμήματα, το Ανατολικό, το Δυτικό και το Κεντρικό.

Ιωάννινα

Επίσκεψη στα Ιωάννινα

Τα Ιωάννινα, η πρωτεύουσα της Ηπείρου, είναι το μεγαλύτερο πολιτιστικό, πνευματικό και εμπορικό κέντρο της Βορειοδυτικής Ελλάδας. Μία βόλτα δίπλα στη λίμνη Παμβώτιδα είναι ο ιδανικός τρόπος για να αρχίσεις ή να κλείσεις τη μέρα σου, ανεξαρτήτως εποχής.

Όμορφα αξιοθέατα και σημεία αναφοράς της πόλης είναι το κάστρο του Αλή Πασά, το νησάκι της Κυρά Φροσύνης, το μαντείο της Δωδώνης, το αρχαιολογικό μουσείο, καθώς και το σπήλαιο του Περάματος.

Οι δρόμοι και οι διαδρομές της πόλης, τα αξιοθέατα και τα μουσεία της θα ενισχύσουν την αίσθηση μιας άλλης εποχής, ενώ τα υπέροχα κτίρια που θα συναντήσετε στις βόλτες σας θα σας χαρίσουν ένα νοσταλγικό ταξίδι στο παρελθόν.

Rafting

Rafting στο Βοϊδομάτη

Ο ποταμός Βοϊδομάτης που διασχίζει τον εθνικό δρυμό Βίκου – Αώου, μας προσκαλεί στα πεντακάθαρα νερά του, να ζήσουμε μαζί με τους φίλους και τους αγαπημένους μας, στιγμές χαλάρωσης, περιπέτειας και δέους.

Το σπάνιο φυσικό περιβάλλον, τεράστιας οικολογικής αξίας του Βοϊδομάτη μπορεί να σας χαρίσει αξέχαστες εμπειρίες. Κατά τη διάρκεια της κατάβασης περνάτε μέσα από αιωνόβια πλατάνια, σπηλιές, τοξωτά γεφύρια και μοναστήρια του 17ου αιώνα. Οι πιο τολμηροί μπορούν να κάνουν και βουτιές στα κρυστάλλινα και παγωμένα νερά του ποταμού.

Δρακόλιμνη

Πεζοπορία στη Δρακόλιμνη

Η πασίγνωστη Δρακόλιμνη βρίσκεται στις πλαγιές της Τύμφης σε υψόμετρο 2050μ. Ένα από τα πιο «Αλπικά» τοπία της Ελλάδος, μάγεψε τους κατοίκους του Ζαγορίου, δημιουργώντας θρύλους και ιστορίες για τα νερά της.

Ένας παράδεισος για τους λάτρες της ορεινής πεζοπορίας, αποζημιώνει σε κάθε βήμα τον επισκέπτη με τη μαγευτική θέα προς όλα τα βουνά της Πίνδου.

Η διαδρομή είναι συναρπαστική αλλά και επίπονη για κάποιον που δεν έχει προηγούμενη εμπειρία, ωστόσο αν έχεις καλή φυσική κατάσταση μπορείς να το δοκιμάσεις. Η ομορφιά του τοπίου που σου αποκαλύπτεται όταν φτάσεις, σε ανταμείβει!